Sommerferien går mot slutten, og du skal snart begynne på skolen igjen. Kanskje skulle du gjerne ønske at ferien varte enda litt lenger, eller blir det kanskje fint å komme tilbake til en venn eller en lærer du ikke har sett på en stund? Uansett vil vi gi deg noen tips som kan gjøre deg (litt mer) klar for skolestart.

Vær uthvilt

Det sier seg vel kanskje selv. Etter en lang sommerferie med sene kvelder er det nå lurt å legge seg litt tidligere, slik at du er opplagt til å stå opp tidlig og prestere på skolen. Vi trenger alle å lade batteriene skikkelig. Du kan faktisk ikke lære deg nye ting dersom du ikke får nok søvn, ifølge forskning.no.

Møt i tide!

Det er smart å finne ut på forhånd hvor og når du skal møte opp første skoledag, slik at du slipper å stresse for å komme presis, eller i verste fall møter opp på #fail sted. Husk at dersom du begynner på videregående, må du møte opp presis til opprop for å beholde skoleplassen din!

Ny skole?

Er du en av de mange som begynner på en ny skole? Det er helt vanlig å ha opptil flere sommerfugler i magen, enten du skal begynne på ungdomstrinnet, i videregående, eller du har byttet skole. Som oftest er det flere andre som starter uten å kjenne noen, og som har lyst til å få nye venner. Vær litt aktiv for å bli kjent med noen klassen din. Husk at medelevene dine nok også er ganske spente, og at det ikke trenger å være så skummelt å ta kontakt med folk.

Nytt år og nye muligheter

Ved å starte på et nytt skoleår får du på mange måter en ny start. Tenk litt igjennom hva du ønsker å få ut av skoleåret som nå ligger foran deg, og sett deg gjerne ett eller flere mål. Hva skal til for at du klarer å nå de målene du setter deg? Det er fint å ha noe konkret å jobbe mot, slik at det blir litt lettere å motivere seg for å stå opp og gå på skolen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar
Skriv navnet ditt her